Welkom bij Ambrosia
Vul hier je leeftijd in

Ik accepteer de nieuwe cookiewetgeving.

U moet bevestigen dat u 18 jaar of ouder bent en akkoord gaat met de nieuwe cookiewetgeving.

Working on inner Beauty.

Na de ontdekking van deze verbanden wordt er in de geneeskunde steeds meer waarde gehecht aan antioxidanten. Belangrijke antioxidanten zijn vitamine E en C, betacaroteen en het element seleen. Wijn bevat in vergelijking tot vruchten, groente en sappen veel meer fenolen, die als antioxidant werken. Dit zijn vooral resveratol, querzetine, catechine en epicatechine. De grote hoeveelheid antioxidanten is een van de oorzaken voor grote geneeskrachtige werking van wijn. Uiteraard bij gematigd gebruik. Wikipedia verschaft inzicht in de werking van bovengenoemde antioxidanten.

  • Uitkomsten wetenschappelijk onderzoek
  • In het Deense Centrum voor epidemiologische wetenschappen werd twaalf jaar onderzoek gedaan naar de verbanden tussen wijngebruik en sterftekans. De verbluffende uitkomst was dat mensen die nooit wijn drinken een vijftig procent lagere levensverwachting hebben dan mensen die per week drie tot vijf glazen wijn drinken.
  • Uit een onderzoek van M.P. Longnecker aan het Nationaal kankerinstituut in de VS bleek dat de kans op endeldarm- prostaat en borstkanker bij matig wijngebruik afneemt.
  • De Amerikaan S. Cohen toonde met zijn onderzoek aan dat regelmatig wijngebruik de kans op verkoudheid met maximaal 65% kan doen afnemen
  • De Britse wetenschapper M. Weisse stelde vast dat witte wijn een probaat middel is tegen diaree tijdens reizen in vreemde landen
  • Een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt tot de conclusie dat iemand die regelmatig wijn drinkt, langer en gezonder leeft.
  • Links met informatie over wijn en gezondheid;

Terrior-france.com
Preventiegezondheidszorg.com
Wijn.nl

De brochure over Wijn en Gezondheid vanuit het Productschap Wijn Nederland kunt u ook downloaden.