Welkom bij Ambrosia
Vul hier je leeftijd in

Ik accepteer de nieuwe cookiewetgeving.

U moet bevestigen dat u 18 jaar of ouder bent en akkoord gaat met de nieuwe cookiewetgeving.

Working on inner Beauty.

Pompoenschotel met Ambrosia Honing CranberrywijnPompoenschotel met Ambrosia Honing Cranberrywijn

 

Op de open dag van landwinkel 't Duvelshofke in Oldenzaal kochten we een aantal flessen wijn van Ambrosia (www.ambrosia.nl). Een ervan was de honing-cranberrywijn, een heerlijk zoete wijn, met een warme smaak. Heel geschikt om te gebruiken in een herfstig gerecht, leek mij, dus heb ik er een pompoenschotel omheen bedacht.

 

Mocht je het gerecht alcoholvrij willen maken, dan kun je de wijn vervangen door een glas cranberrysap, waar je 2 eetlepels honing in oplost. Verwarm het sap en de honing, zodat de honing goed oplost (niet laten koken!). Verwerk het sap warm.

Zoals hier beschreven, kun je er met 3 personen van eten. Serveer je het met bijvoorbeeld een lekker donker brood of gekookte aardappels, dan is het voldoende voor 4 personen. Koop dan wel ook een extra koteletje!

 

Wat heb je nodig?

 

1 Haikido pompoen (1 kg)

1 Grote zoete appel

250 ml. Cranberry-honingwijn

2 laurierbladen

10 gedroogd pruimen

12 gedroogde abrikozen

500 ml. bouillon

 

3 koteletten (100 gram p.s.), op kamertemperatuur

20 gram boter

scheutje olijfolie

 


Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).

 

Halveer de pompoen en schep de kern er met een lepel uit. Snij de helften in stukken van ongeveer 2 cm. Snijd het gedroogde fruit in grove stukken en de appel in plakjes.

 

 

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel de pompoen, appel en het gedroogde fruit over de schaal. Overgiet met 450 milliliter bouillon. Voeg 200 milliliter wijn toe. Leg de laurierbladen op de groenten.


Pompoenschotel voor de oven
Zet de groenten in de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar.

 


Verwarm in een koekenpan de boter op een middelmatig hoog vuur. Schroei de koteletten dicht en bak ze in de boter tot beide zijden bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de overgebleven bouillon toe en overgiet het vlees met de resterende wijn. Zorg dat de wijn op het vlees blijft liggen, zodat het er goed in trekt. Leg een deksel op de pan en laat het vlees 10 minuutjes sudderen.

 

Serveer het vlees met de groeten en overgiet ze met de wijnbouillon uit de ovenschaal.

 

Tip: Bewaar het vocht uit de vleespan, om op een later moment als jus te gebruiken. Bijvoorbeeld lekker over een stamppot of gewoon over de gekookte aardappels. Het is te lekker om weg te gooien!


Eet smakelijk

Met speciale dank aan Christianne ter Pelle.