Welkom bij Ambrosia
Vul hier je leeftijd in

Ik accepteer de nieuwe cookiewetgeving.

U moet bevestigen dat u 18 jaar of ouder bent en akkoord gaat met de nieuwe cookiewetgeving.

Working on inner Beauty.

Stoofschotel Sukadevlees

Voor 4 personen

Koop twee lappen sukadevlees en verwijder het middenreepje.

Snijd het vlees in blokjes 1 x 1 cm en voeg zout, peper  en bloem toe. Zorg dat het vlees goed wordt gebloemd.

Maak van ongeveer 150 ml rundvlees-font een bouillon klaar.

Snijd 6 pommedori tomaten in kwarten, snijd champignons in de helft, snijd aubergine en courgette in plakken en een hand met sperziebonen.  Een zomerwortel in reepjes.

Zet ongeveer 150 ml Ambrosia Honingwijn Rood met kruiden klaar.

Bereidingswijze:

Braad het vlees in 20 minuten aan rondom bruin op een halfhoog vuur in (room)boter). Als dat gereed is voeg dan de bouillon toe (afblussen) en alle groenten. Breng dit rustig aan het sudderen. 5 minuten zacht doorsudderen. Voeg dan verse tijm en rozemarijn toe. Dan is het tijd voor de Rode wijn. Even laten sudderen, 5 minuten.

Maak eea op smaak met zout en peper en eventueel wat foelie.  Voordat het de over ingaat wordt in een aparte kom wat bloem en port met elkaar gemend voor het indikken van de stoofschotel.

Dan gaat de pan/schotel de over in. Op 75 graden en ongeveer 6 uur zachtjes laten garen. Alle belangrijke voedingstoffen en smaken blijven bewaard.

Serveren met verse aardappelpuree en een bladsla salade.

Als wijn is een Palo Alto Cabernet een prima optie.

Voor het dessert in een mooie oude boerenkaas met een glas Rode Honingwijn met kruiden van Ambrosia een prima optie.

Eet smakelijk.

Het Ambrosia Kookteam